Ιαν 17

Γ. Κατρούγκαλος: Να μην υποτιμάται η συνάντηση της Νέας Υόρκης

«Δεν πρέπει να υποτιμάται η διαδικασία στη Νέα Υόρκη και γιατί είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και γιατί έχει ήδη μία ιστορική πορεία πολλών ετών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο Πρακτορείο FM, αναφερόμενος στις σημερινές επαφές των διαπραγματευτών Ελλάδας και ΠΓΔΜ υπό τον Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό.

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας γίνεται σε όλους τους στίβους, συμπληρώνοντας: «Δεν έχουμε μόνο τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, έχουμε και την απευθείας διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών».

«Φαίνεται να υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο σχηματίζεται και από την αλλαγή στάσης της άλλης πλευράς, που δεν ακολουθεί την ακραία εθνικιστική τακτική των τελευταίων ετών, αλλά και από τη δική μας τη στάση, γιατί είμαστε μία κυβέρνηση εναντίον της αδράνειας, δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστή η πολιτική του να αφήνουμε τα πράγματα να τα διαχειριστεί ο επόμενος», τόνισε.

Για την ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε ότι «έχει ιδιαίτερο συμφέρον να εξομαλύνει τις σχέσεις της με εμάς και να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς». «Αντιστοίχως, όμως», πρόσθεσε, «κι εμείς έχουμε παρόμοιο συμφέρον να μην έχουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας». 

 

naftemporiki.gr