Β. Κικίλιας: «Όραμα» της κυβέρνησης η σοβιετοποίηση της κοινωνίας

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι όραμά της είναι «η σοβιετοποίηση της κοινωνίας με μικρο-επιδόματα, ψίχουλα και προπαγάνδα» εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους φορολόγησαν αλύπητα τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δημιούργησαν τη γενιά των νέων των 360 ευρώ, έκαναν τους Έλληνες φτωχότερους».

Σε συνέντευξή του στην Real News επισημαίνει πως «τα περί αξιολόγησης και εξόδου από τα προγράμματα είναι λέξεις άγνωστες και ξένες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». «Είναι η επόμενη ταινία φαντασίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ταινία τρόμου, όπως και η παραμονή τους στην εξουσία» δηλώνει, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είτε έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, είτε κοροϊδεύει αισχρά τους Έλληνες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για πρόσθετη λιτότητα ως το 2022, για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και όλα αυτά, όπως λέει, χωρίς να βγάλει τη χώρα από την αυστηρή εποπτεία και τα μνημόνια. «Κανονικότητα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες. ‘Αλλωστε, έργο του πολιτικού είναι να επιδιώκει να πάει τον τόπο μπροστά, όχι να αρκείται στη δυστυχία της κανονικότητας της μιζέριας που μας επέβαλε με τις πολιτικές του» τονίζει.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική θέση σε μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, πόσο μάλλον σε ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, τότε τίθεται προφανώς ζήτημα δεδηλωμένης.

«Αν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος διαφωνούν, ας παραιτηθούν. Η Ν.Δ. έχει ξεκάθαρη θέση, όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι: μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων (erga omnes) και επίλυση του ζητήματος του ονόματος προτού να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε το δικαίωμα στους κυβερνητικούς συνεταίρους να παίξουν οπορτουνιστικά πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η ΝΔ το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει ως κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι η μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια, σταδιακά, των υπολοίπων φόρων. Μάλιστα, όπως λέει, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 23% στο 13%, το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, πετυχαίνοντας παράλληλα να αύξηση των εσόδων.

«Ούτε τότε συμφωνούσαν οι εταίροι μας. Θα τους αποδείξουμε και πάλι ότι και μπορούμε και θέλουμε και θα το κάνουμε. Ας καταλάβουν οι εταίροι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Μια αποφασισμένη και αξιόπιστη κυβέρνηση θα κάνει πράξη την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τη μείωση των κρατικών δαπανών, την προσέλκυση επενδύσεων και έτσι θα καταφέρει να μειώσει τη φορολογία» ξεκαθαρίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διεύρυνση της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως διχάζει και σπέρνει ταξικό μίσος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει. «Όσο ισχυρότερη είναι η Ν.Δ., τόσο πιο ισχυρή θα είναι η εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Έχουμε όμως δηλώσει ότι μετά τις εκλογές, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες» τονίζει χαρακτηριστικά.

Για την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, κατηγορεί την κυβέρνηση πως στην ουσία τώρα παίρνει τα σπίτια του κόσμου.

Πηγή:naftemporiki.gr