Απίστευτες ύβρεις του συμβούλου του Ερντογάν κατά της Τσεχίας: Δεν είναι καν χώρα!

«Όλοι οι αληθινοί άνδρες έφυγαν και έφτιαξαν τη Σλοβακία» είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ μετά την απόφαση τσεχικού δικαστηρίου να ελευθερώσει Κούρδο ηγέτη

Με απίστευτες ύβρεις απάντησε ο σύμβουλος του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ στην απόφαση τσεχικού δικαστηρίου να απελευθερώσει τον Σάλεχ Μούσλιμ, πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ο ανώτατος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου (που έχει επιτεθεί πολλές φορές στην χώρα μας) είπε ότι η Τσεχία δεν υπάρχει καν ως χώρα.

 

«Όλοι οι αληθινοί άνδρες έφυγαν από τη χώρα και έφτιαξαν τη Σλοβακία», είπε ο Μπουλούτ στη συνέντευξή του, ενώ συνέχισε την επίθεση στην ευρωπαϊκή χώρα λέγοντας ότι η Τσεχική Δημοκρατία ανήκει στην Γερμανία!

Υπενθυμίζεται ότι από εχθές έχει ξεσπάσει «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματούχους και εκπροσώπους της κυβέρνησης της Τσεχίας με αφορμή την απελευθέρωση του Σάλεχ Μούσλιμ.

Ο 67χρονος Μούσλιμ τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα το Σαββατοκύριακο βάσει αιτήματος της Interpol που εκδόθηκε από την Τουρκία, που τον θεωρεί «αρχηγό τρομοκρατικής οργάνωσης». Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε εχθές την απελευθέρωσή του, την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει μια «πολιτική απόφαση» που «στηρίζει ξεκάθαρα την τρομοκρατία».

«Η Τσεχική Δημοκρατία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε κατηγορία περί υποστήριξης της διεθνούς τρομοκρατίας», υπογράμμισε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες έκδοσης δεν έχουν ολοκληρωθεί από την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Τουρκία συμπεριέλαβε πριν δύο εβδομάδες τον Μούσλιμ σε ένα κατάλογο καταζητούμενων τρομοκρατών, υποστηρίζοντας ότι είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η Άγκυρα επιδιώκει τη σύλληψή του κατηγορώντας τον Μούσλιμ ότι συνδέεται με μια βομβιστική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2016 ενάντια σε μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα 30 νεκρούς, κυρίως στρατιώτες και στρατιωτικό προσωπικό. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK),

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές τον έχουν επικηρύξει για 800.000 ευρώ.

«Τέθηκα υπό κράτηση την Κυριακή κατόπιν αιτήµατος της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά όλοι εδώ πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας είναι απολύτως λάθος και ψευδείς», τόνισε ο Μούσλιμ μετά την απελευθέρωσή του στο κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Ronahi.

 

protothema.gr