Ανησυχία για νέο «σχέδιο εισβολής» στη Βουλή

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του νέου συλλαλητηρίου της Πέμπτης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ανώτατοι αξιωματικοί, έπειτα από συσκέψεις σε Αρχηγείο και ΓΑΔΑ, έχουν δώσει εντολές για αυξημένα μέτρα προστασίας στη Βουλή και στο υπουργείο Εξωτερικών.


Το εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αλλά και τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα την Κυριακή οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να λάβει επιπλέον μέτρα καθώς υπάρχει φόβος για ακτιβιστικές ενέργειες. Ήδη τις τελευταίες 24 ώρες οι περιπολίες γύρω από το Κοινοβούλιο και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν αυξηθεί, ενώ έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη προσοχή των αστυνομικών σκοπών.

Το δεδομένο που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι η Βουλή θα είναι ανοιχτή και η αστυνομία θα πρέπει να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των βουλευτών. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι σύμφωνα με την έκθεση του φρούραρχου της Βουλής υπήρξε «σχέδιο εισβολής στο Κοινοβούλιο», οι Αρχές σχεδιάζουν έναν αστυνομικό κλοιό με ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους στις εισόδους του κτηρίου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ενδεικτικά ότι το βράδυ της Πέμπτης έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις και όχι συλλαλητήριο, όπου τα ακραία στοιχεία έβρισκαν καταφύγιο ανάμεσα σε πολίτες που διαδήλωναν την αντίθεσή τους, κάτι που ενδεχομένως θα επιτρέψει πιο δυναμικές αστυνομικές ενέργειες στην περίπτωση εκδήλωσης επιθέσεων και δημιουργίας επεισοδίων.

 

Πηγή: reader.gr