Αδ. Γεωργιάδης: Αν ο Δ. Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή

Για «σκευωρία» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και προειδοποίησε πως αν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «έχει λάβει μερική άτυπη ενημέρωση, θα πάει φυλακή για κακούργημα».

«Στις 11.00 θα είμαι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν τελειώσω τη σημερινή μου κατάθεση, όλα αυτά που ακούτε περί Novartis θα έχουν τελειώσει», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, προσθέτοντας: «Αύριο θα καταθέσω μήνυση και στον κ. Παπαγγελόπουλο και στην κ. Εισαγγελέα. Εάν η κ. Εισαγγελεύς έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση προς τον κ. Παπαγγελόπουλο τοτε έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και θα πάνε φυλακή. Θέλω να πιστεύω ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και δεν έχει προχωρήσει σε μερική άτυπη ενημέρωση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαγγελόπουλος»

Διερωτήθηκε επίσης «πού ξέρουν τα ονόματα που περιέχονται στη δικογραφία» οι υπουργοί Δικαιοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόνο διαβιβαστική αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ανοίξει το φάκελο», είπε συμπληρώνοντας: «Αν ο κ. Κοντονής έχει σηκώσει την πρώτη σελίδα του φακέλου θα πάει φυλακή».

Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, επί υπουργίας του ίδιου υπήρξε «η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», καθώς «μειώσαμε οριζόντια την τιμή σε 75000 φάρμακα». Συνεπώς, πρόσθεσε, δεν γίνεται να υπάρχει εμπλοκή της υπουργίας και της τότε κυβέρνησης συνολικότερα στην υπόθεση.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χρονική στιγμή που έφτασε ο φάκελος στη Βουλή δεν είναι τυχαία κι έχει να κάνει με το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το Σκοπιανό. «Αν έχει δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός», για τη μεταβίβαση του φακέλου στη Βουλή, «έχει παρανομήσει», κατέληξε.

naftemporiki.gr