Α΄ΔΟΥ Πατρών: Εισέπραξε 100 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη

Το «κυνήγι» της φοροδιαφυγής από την ΑΑΔΕ ήταν φέτος ανελέητο, όπως προκύπτει και από τους στόχους που είχαν τεθεί και επιτεύχθηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων από τις Εφορίες της Δυτικής Ελλάδας.


Την πρωτιά σε όλη την περιοχή, έχει για μια ακόμα χρονιά σε επίπεδο εισπράξεων η Α΄ΔΟΥ Πατρών, καθώς διαθέτει Δικαστικό Τμήμα με αρμοδιότητα για όλη την Δυτική Ελλάδα. Η εισπραξιμότητα ξεπέρασε κατά 22,5% τον στόχο που είχε θέσει η ΑΑΔΕ, καθώς η ΔΟΥ εισέπραξε συνολικά 40 εκ. ευρώ από νέα ληξιπρόθεσμα χρέη και 60 εκατ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σαρωτικοί ήταν φέτος και οι προληπτικοί έλεγχοι που έγιναν στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους 2200. Η δε παραβατικότητα των επιχειρήσεων, έπεσε στο 45%, από 55% που βρισκόταν πριν από μήνες, αποτέλεσμα το οποίο αποδίδεται στους συνεχείς ελέγχους.

Με βαθμολογία που ξεπερνά τον μέσο όρο της χώρας, ακόμα και μεγάλων υπηρεσιών της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, οι ΔΟΥ της Φορολογικής Περιφέρειας Πατρών, συγκαταλέγονται μεταξύ των οργανικών μονάδων που βραβεύθηκαν από την ΑΑΔΕ για τις επιδόσεις τους, κατά το φορολογικό έτος του 2017.

 

Διαβάστε περισσότερα στο patranews.gr