Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αιχμή τις εταιρείες λιανικών πωλήσεων

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από το υποτονικό ξεκίνημα του νέου έτους, με αιχμή τις μετοχές εταιρειών λιανικών πωλήσεων, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην εφαρμογή των νέων κανόνων για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,3% και ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης της Ευρωζώνης (Stoxx 50) κατέγραφε άνοδο 0,2%. Ο γερμανικός δείκτης DAXαυξανόταν 0,4%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ήταν αμετάβλητος.

Αν και τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου υγείας, καθώς και των τεχνολογικών εταιρειών και των εταιρειών υλικών ενισχύουν τους δείκτες, οι συναλλαγές αναμένεται να είναι προσεκτικές μετά την περίοδο των εορτών και την πρώτη ημέρα που ισχύουν οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις αγορές (με βάση την οδηγία MiFID II).

H μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικών πωλήσεων Next εκτινάχθηκε 8,5% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της για τα κέρδη, εν μέσω καλύτερων προσδοκιών για τις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις. Αν και η Next είναι η πρώτη από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικών πωλήσεων που ανακοίνωσε νέες προβλέψεις με βάση τον τζίρο της χριστουγεννιάτικης περιόδου, άνοδο πάνω από 2% σημείωσαν και οι μετοχές της Marks & Spencer.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης εταιρειών λιανικών πωλήσεων είχε την καλύτερη επίδοση σήμερα, σημειώνοντας άνοδο 1%, ενώ η επίδοσή του πέρυσι δεν ήταν καλή, καθώς έκλεισε το 2017 με απώλειες 3%.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr