Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτημα αρχής η απόφαση Κ. Μητσοτάκη για την οικογενειοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στην πολιτική ζωή ότι μπαίνουν κάποιες συγκεκριμένες αρχές να μην προέρχονται από την ίδια οικογένεια πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να «αποκλείσει» από κάθε υπουργικό και πολιτειακό αξίωμα την Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν μπορεί η εξουσία να ασκείται από τα ίδια πρόσωπα, πρέπει να δίνεται ευκαιρία και σε άλλους, προσθέτει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορεί να είναι κριτήριο επιλογής εισόδου ή εξόδου σε ένα ψηφοδέλτιο το αν είναι κάποιος γόνος ή δεν είναι».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά ότι «το ταξίδι σχεδιάστηκε εντελώς πρόχειρα» και εκφράζει την άποψη ότι «όσοι το σχεδίασαν έχουν ήδη μετανιώσει».

Για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, σημειώνει ότι «δεν τον βρίσκει σύμφωνο το να αποδεχόμαστε ό,τι μας ζητούν οι ξένοι χωρίς να έχουμε τη δική μας ατζέντα ως ελληνική κυβέρνηση», ενώ κληθείς να σχολιάσει πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επισήμανε ότι «η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε για τρία συνεχόμενα τρίμηνα για πρώτη φορά σε διάστημα άνω της δεκαετίας», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, περιορίζεται να πει ότι «υπό τις ευνοϊκότερες συγκυρίες η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να ξεκολλήσει και σε αυτό ευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας». Ωστόσο, χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενη» μια ενδεχόμενη συμφωνία για το χρέος.

Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «η Ν.Δ. δεν είναι, επί της αρχής, κατά των πλειστηριασμών», σημειώνει όμως ότι «η κυβέρνηση δεν προστατεύει καμία κατοικία».

Αναφορικά με το νόμο για τις απεργίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι «είναι υπέρ του νόμου 50%+1 για την κήρυξη της απεργίας».

 

Πηγή: naftemporiki.gr