Άγριες συγκρούσεις στον καταυλισμό της Μόριας με 15 τραυματίες

Περίπου 15 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά τις νέες συγκρούσεις που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας. Ένας άνδρας νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική, άσχημα μαχαιρωμένος στο στήθος. Δεκάδες άλλοι, που τραυματίστηκαν στη διάρκεια πετροπόλεμων που μαίνονταν μέσα στον καταυλισμό, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από εθελοντικές ομάδες. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τα επεισόδια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην προοπτική της τοποθέτησης των νέων οικίσκων και άρα της αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών στέγασης που έχουν προκύψει στον καταυλισμό.

Όπως έγινε γνωστό, καταστράφηκαν τοίχοι αντιστήριξης, καθώς και άλλες υποδομές του κέντρου, η ανακατασκευή των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των έργων για την τοποθέτηση των οικίσκων.

Οι συγκρούσεις έλαβαν τέλος στις 4 το πρωί, ύστερα από συνεχείς επεμβάσεις ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Κατά τις επιχειρήσεις έγιναν δύο συλλήψεις. 

Πηγή: naftemporiki.gr