Μαρ 11

Ο Τζεφ Μπέζος έβγαλε 2 δισ. μέσα σε μια μέρα

Την ώρα ​η Amazon πασχιζει να καταλάβει γιατί η ψηφιακή βοηθός της, Alexa, συνηθίζει να γελά άνευ λόγου και αιτίας, ο ιδρυτής της έχει σίγουρα πολλούς λόγους για να χαμογελά, με βασικότερο εξ αυτών την περιουσία του η οποία ξεπέρασε τα 130 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα. 

Συγκεκριμένα ο ιδρυτής της Amazon έγινε την Παρασκευή πλουσιότερος κατά 2,1 δισ. δολ., και η καθαρή του περιουσία αγγίζει πλέον τα 130,5 δισ. δολ. Ανοδική πορεία ωστόσο ακολουθεί και η μετοχή της εταιρείας με τα μερίδιά της να έοχυν αυξηθεί κατά 85% το τελευταίο έτος, κάνοντας τον Μπέζο τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Ο βασιλιάς του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πρώτο στη λίστα του Forbes και κατάφερε να εκτοπίσει στη δεύτερη θέση τον Bill Gates, ο οποίος έλαβε επιπλέον 700 εκατ. δολ. την Παρασκευή. Η καθαρή του περιουσία ανέρχεται σε 92,2 δισ. δολ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett με την περιουσία του να ανέρχεται σε 91,3 δισ. δολ, μειωμένη κατά 3,4 δισ. δολάρια μετά την Παρασκευή. 

Την τελευταία εβδομάδα μεγάλα κέρδη δεν είδαν μόνο ο Γκέιτς και ο Μπέζος αλλά και οι λοιποί ιδιοκτήτες των τεχνολογικών κολοσσών όπως οι συνιδρυτές της Google, Λάρυ Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν οι οποίοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 1,3 δισ. δολ., στα 53,5 και 52 δισ. δολ. αντίστοιχα. Κατά 1,1 δισ. δολάρια αυξήθηκε και η περιουσία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ οδηγώντας το στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίων (74,6 δισ. δολ).

Κοιτάζοντας κανείς τα ποσά κατανοεί πως ο πήχης για να εισέλθει κάποιος στο κλαμπ των είκοσι πολυδισεκατομμυριούχων έχει φτάσει πλέον τα επίπεδα-ρεκόρ, στα 40 δισ. δολ. Λίγο καιρό πριν, αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνολική περιουσία που έφτανε το 1,2 τρισ. δολ., όσο είναι δηλαδή το ΑΕΠ του Μεξικού.

 

Πηγή: insider.gr